Дистанційне навчання на нашій платформі
от Євгенія Смирнова-Трибульска - Monday 26 February 2007, 19:51
 

Дорогі друзі!

Розпочинаємо проект створювання віртуального освітньо-інформаційного середовища в м. Херсоні та південноукраїнському регіоні. В проекті беруть участь Південноукраїнський регіональний інститут післядипломної освіти вчителів, Управління освіти м.Херсона, Херсонський економічно-правовий інститут, середні загальноосвітні школи м.Херсона (СЗОШ №30, Академічний ліцей при ХДУ, СЗОШ №52, СЗОШ №41, Гімназія №3 та ін.), Телекомпанія Норма-4, професійні вчителі і викладачі з досвідченням використання ІКТ і Інтернету в освіті, а також в організації і проведенні дистанційного навчання через Internet.

Разом з поступом і систематичним ростом доступності комп’ютерних телеінформатичних і мультимедійних технологій, віртуальні освітні середовища, в тім до навчання на відстань, грають щобільшу роль в освіті і в центрі заінтересовань зарівно інституцій, що проводять навчання , як і потенційних учнів чи студентів . Дистанційне, відкрите і безперервне навчання є формою освіти, що дуже добре достосована до впровадження новітніх моделей навчання в інформаційному суспільстві. Пов’язані з розвитком інформатичних технологій з поступами великої динаміки, що мають все більш корисніші перспективи для освіти, суспільстві знань. Створення віртуальних освітніх середовищ до проведення дистанційного навчання є сьогодні актуальним і інтенсивно розвиваючим процесом в багатьох країнах світу таких як США, Канада, Австралія, Великобританія, Німеччина, Польща, Росія, та ін.

Актуальність, важність і необхідність впровадження ІКТ i e-learning (в тім віртуальних освітніх середовищ) пропагуються в багатьох вітчизняних і європейских документах. На приклад: в Білій Книзі, Навчання і научання — на дорозі до суспільства, що вчиться (1997), у Рішеннях з засідання Ради Європи у Ліссабоні (2000); в Меморандумі, що стосується ціложитьової освіти (2000); документі eEurope 2002 — Інформаційне Суспільство для всіх ; Програмі e - learning (використання можливостей e - learning в контексті інноваційних методів навчання ); E - learning і використування ІКТ в освіті - головною метою освітніх програм ЄС : Sokrates Minerva ( www . socrates . org ), Leonardo da Vinci ( www . bkkk - cofund . org ); eContent ( www . econtent . org ), i н. ePolska — плані дій, що є скерований на розвиток інформаційного суспільства на роки 2001 — 2006, в документі „ Edukacja informatyczna 2002" опублікованим через MENiS „ Dzia ł ania na rzecz edukacji dla spo ł ecze ń stwa informacyjnego do 2010 r ." ( MENiS , Edukacja informatyczna 2002), прийняті в т.ч. головні цілі i напрямки розвитку інформаційного суспільства в Польщі, серед котрих промоція і вп p овадження e - learning , Національній програмі "Освіта. Україна ХХІ сторіччя", «Інформатизація освіти України у 2001-2006 і до 2010 року» — плані дій, що є спрямований на розвиток інформаційного суспільства на роки 2001 — 2006 і до 2010, впровадження e - learning і освітніх віртуальних середовищ.

Наш освітній портал і платформа дистанційного навчання (www.ucheba.ks.ua) є призначені для широкого кола користувачів:

- для вчителів, котрі можуть поширювати і поглиблювати свої професійні компетенції в галузі використання ІКТ в навчальному процесі

- для студентів і учнів, котрі бажають придбати знання і вміння в різних галузях навчання, перед усім в галузі інформаційно-комунікаційних технологій,

- для учнів обдарованих (елективні курси),  слабковсигаючих (корекційні, консультативні курси), для осіб зе спеціальними потребами (терапевтичні) і ін.

- всіх бажаючих і зацікавленних

Курси, розміщені на платформі ДН, складаються з окремих уроків, котрі в свою чергу містять:

- теоретичну частину в вигляді уроків, навчальних ресурсів - окреми файли RTF, HTML, PDF, презентації, словники, WIKI, та ін.

- практичну частину (тести, кросворди, творчі завдання до самостійного виконання)

- засоби інтерактивної комунікації між курсантами та курсантів з викладачем (Чат, Форум, Голосування, Анкета, тощо)

Будь ласка, записуйтесь на курси, котрі можна закінчити самостійно, можно скористатися з допомоги і консультацій досвідчених тьюторів.

Для того, щоб записатися на курс, необхідно пройти реєстрацію, заповнити коротку анкету, в котрій вказати свої імя та прізвище, адрес е-мейл, місто, країну, а також логін та гасло. На скнринбку прийде повідомлення від адміністратора з проханням підтвердити своє рішення про запис на курс. Натискаючи на посилання, ви автоматично закінчуєте реєстрацію і маєте доступ до вибраного курсу. Ті курси, в котрих праворуч знайдується  ключ, ще в процесі допрацювання,  по закінченню підготовки дистрибуційної версії будуть доступні без  нелбхідності вводити ключ.

Бажаємо всім успішного навчання!

Вчителів, методистів, студентів запрошуємо до співпраці.



З поважанням,

координатор проекту

Євгенія Смирнова-Трибульська

(e-mail: \n eugenia.smyrnova@mail.ru Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script )
moodlelogo  '   Yandex.Metrika